Historien om Sozziparken

Engang for mange, mange år siden boede der en far og mor med deres 3 børn på Frederiksberg.
Børnene Alf, Enid og Agatina Sozzi havde en bedstefar, der ofte sejlede ud i Køge Bugt i sin gamle skonnert (gl. båd). En dag sejlede han forbi Stavnings ø ved Jersie Strand og i sin kikkert fangede hans blik det smukke område. Han besluttede sig for, at så langt øjet rakte, ville han opkøbe al den jord, som han kunne. Det blev fra Jersie Kystvej 13 og 14 og helt op til Tåstrupvejen. Han bosatte sig herefter i et stråtækt hus kaldet “Fredensbo” på Sozzivænget. Navnet “Sozzivænget” blev først til mange år senere, da kommunen vil ære familien Sozzi for alt hvad de havde gjort for Solrød Kommune. Matriklerne blev med tiden solgt og i nogle tilfælde forærede familien også nogle matrikler væk til formål, der gav mening for dem - bl.a. nogle fodboldbaner, som de følte kunne gøre en forskel for børn og unge i Solrød kommune.
Familien boede i mange år i et kinesiske inspireret hus, men efter far Domenico’s død i 1965 besluttede mor Lena, at bygge et nyt, her nød de livet…. i mange år i de naturskønne opgivelser.

I mange år tog mor Lena sine 2 døtre med på landet ved Jersie Strand (desværre døde sønnen Alf af den spanske syge). Her nød de livet mange år i sommerresistensen i de naturskønne omgivelser. Efter moderens død besluttede søstrene Enid og Agatina Sozzi, at i kraft af, at de aldrig selv fik børn, så ville de stifte en fond, der hjælpe udsatte børn og diverse kunstnere i Danmark. Enid var meget kreativ. Hun tegnede, malede mv. Og Agatina havde undervist i mange år i klaver og nød selv, at spille. Begge søstre havde spillet i samme orkester.

Efter søsteren Enids død i 2006 besluttede Agatina, at hun nu ville forfølge drømmen om, at føre fonden ud i livet og stiftede Sozziparken i 2013. Lige siden har fonden givet mange spændende oplevelser med sig og støttet mange udsatte børn i Danmark.

Agatina nød, at se de kære børns glæde og at gøre en forskel for dem. Hun døde i 2021.

Det var historien om Sozziparken kort fortalt.